La Ignorancia Mata…

HOROSCOP

TORMAR A KALEIDOSFERA

HOROSCOP

L’astrologia és la pràctica antiga de predir els successos futurs estudiant la posició i els moviments del sol, la lluna, les planetes i les estrelles. És una de les formes més populars d’interpretar el futur de les persones.

 

L’Astrologia va sorgir al sud de Mesopotàmia, l’actual Iraq, al 600 a. C., primer amb els caldeus i més tard amb els assiris. Eren països avançats que construïen  ciutats i desenvoluparen un sistema d’endevinació basat en l’astronomia (l’estudi científic del moviment dels cossos celestes). Segons aquesta primitiva forma d’astrologia, el futur de les persones i dels imperis estava predestinat per les estrelles, no per els deus. No es podia prendre cap decisió sense interpretar les posicions les planetes i estrelles.

La Astrologia de Babilonia

El primer país que va interpretar les estrelles mitjançant la ciència i no a través del culte als déus celestes va ser Babilonia. Aquesta forma d’astrologia es va estendre per tota Àsia i el Mediterrani, on va ser molt practicada a Grècia i Roma Clàssiques. Desprès de la conquesta de Mesopotàmia per Alexandre Magne l’any 331 a. C., es va convertir en l’activitat seglar que es va estendre per Europa.

L’interès per ella va disminuir al sorgir el cristianisme, encara que va tornar a tenir una gran influència durant el Renaixement europeu. Els reis i els nobles solien tenir inclòs els seus astròlegs personals, que eren molt estimats. Però, en els segles XVI i XVII, l’Església va condemnar obertament aquesta pràctica. Com a conseqüència, l’astrologia va començar a declinar a Europa, encara que va seguir practicant-se als països àrabs. Però mai va arribar a desaparèixer per complet i avui dia, encara que ha perdut bona part de la seva importància, és un mètode democràtic d’endevinació, a l’abast de tot el món en forma de cartes o horòscop.

L’horòscop

La premissa bàsica d’un sistema astrològic és que l’univers és un conjunt únic en la que totes les seves parts s’influeixen i afecten mútuament. Les cultures antigues ho sabien, però els seus coneixements es van anar perdent amb el temps. Les ciències del New Age, com la nova física, estan demostrant ara que els coneixements antics eres certs.

La interpretació astrològica ha anat canviant amb les èpoques. Els antics creien que la vida de cada persona estava predestinada. Molt desprès, es va veure l’astrologia com una manera de comprendre’s a si mateix i les influences canviants sobre la persona. Això permetia a cada un aprofitar al màxim la seva voluntat a través del lliure albiri. Aquesta és la orientació que es dona a l’astrologia en el New Age.

Quan la gent decideix que ni la ciència ni la religió convencional li ofereixen la resposta a les preguntes més profundes de la vida, la lectura astrològica ofereix una nova via  d’enfocar el desenvolupament personal i un punt de referència per desenvolupar el Jo. Com totes les altres formes d’endevinació, la astrologia és, en essència, un camí espiritual.

L’Astrologia dels signes del zodíac

Aquesta classe d’astrologia es centra en el moviment i la posició relativa de les estrelles i planetes, segons passen a través dels signes del zodíac, d’un horòscop personal. El signe d’una persona depèn del dia en que va néixer: per exemple, algú nascut el 13 d’octubre és del signe Libra. Cada signe del zodíac afecta a una part de la vida, per exemple, pertinències, relacions o viatges, indicant les tendències en aquesta part concreta. L’astrologia dels signes del zodíac és, com a molt, un mètode general d’endevinació, ja que divideix als homes i dones en 12 categories, que es basen simplement en la posició del sol en el moment de néixer. Els horòscops dels diaris es basen en aquest mètode i semblen ignorar les circumstàncies personals. Però en un horòscop astrològic  complet es veuen les influencies de la vida  d’una persona amb molt més detall. Té en compte la data de naixement, les posicions dels planetes i en quina constel·lació  del zodíac estava cada un en el moment exacte del naixement. Per representar a les 12 constel·lacions s’ha desenvolupat un sistema de símbols. Quan el sol, la lluna o qualsevol dels nou planetes ocupen una constel·lació, aquesta exerceix una influència concreta que representa el seu símbol. Per exemple, el signe Libra es representa per la balança de la justícia i influeix en la honestedat i l’equilibri.

Parlem de cada un les signes del zodíac

 

ARIES 21 març-20 abril

Símbol: el xai

Dominant: Mart

Element: Foc

Trets Positius: Persones innovadores, impulsives i aventureres. Els hi agrada manar i són molt competitives.

Trets Negatius: Poden ser impacients, egocèntrics o inclòs agressius en el seu tracte amb els altres.

TAURO 21 abril- 21 maig

Símbol: Toro

Dominant: Venus

Element: Terra

Trets Positius: Estables, tenaços, industriosos i pacients. Tenen els peus a terra i gaudeixen de les coses senzilles de la vida

Trets Negatius: Poden ser voluntariosos o possessius i tenen la tendència a no sortir de la rutina

 

GEMINIS 22 maig- 21 juny

Símbol: els bessons

Dominant: Mercuri

Element: Aire

Trets Positius: ràpids, intel·ligents i desperts. Són adaptables i bons comunicadors

Trets Negatius: Poden ser inquiets, volubles i mudables, i incapaços de acabar el que comencen

 

CÀNCER 22 juny- 22 juliol

Símbol: Cranc

Dominant: Lluna

Element: Aigua

Trets Positius: amants de la llar i la família. Són compassius i els hi agrada educar i tenen molta unió amb la naturalesa

Trets Negatius: Poden ser reservats i estar a la defensiva i poden buscar la seguretat emotiva dels altres

 

LEO 23 juliol-23 agost

Símbol: Lleó

Dominant: Sol

Element: Foc

Trets Positius: extravertits, amb bons dots de mando. Són també orgullosos, valents, apassionats i plens de vida

Trets Negatius: Poden ser insuportables, testarruts i arrogants. Poden inclòs, cridar l’atenció.

 

VIRGO 24 agost-22 setembre

Símbol: Donzella

Dominant: Mercuri

Element: Terra

Trets Positius: Habilidossos, metòdics, eficaços i molt imaginatius. Estan dedicats a servir a la humanitat

Trets Negatius: Poden ser perfeccionistes supercrítics i solen tenir poca confiança en si mateixos.

 

LIBRA 23 setembre-23 octubre

Símbol: Balança

Dominant: Venus

Element: aire

Trets Positius: Pensatius, racionals, moderats, amables i diplomàtics. Tendeixen a l’harmonia i l’equilibri

Trets Negatius: No són capaços de prendre decisions i tendeixen al compromís per evitar problemes.

 

ESCORPIÓ 24 octubre-22 novembre

Símbol: escorpí

Dominant: Plutó

Element: Aigua

Trets Positius: Reservats, misteriosos, carismàtics, vehements i plens de passió. A vegades, es pensa d’ells que estan bojos.

Trets Negatius: pot ser difícil tractar amb ells i poden ser rancorosos o venjatius.

 

SAGITARI 23 novembre-21 desembre

Símbol: l’arquer

Dominant: Júpiter

Element: Foc

Trets Positius: Honrats i sincers. Per ells, la vida ésuna aventura a explorar i són optimistes i gaudeixen amb els reptes

Trets Negatius: Poden ser xarlatans i impulsius i tenir poc tacte, corrent riscos personals innecessaris

 

CAPRICORN 22 desembre-18 gener

Símbol: Cabra

Dominant: Saturn

Element: Terra

Trets Positius: Honrats, estables i convencionals. Són reservats, però amb una tenacitat callada i pacient.

Trets Negatius: Poden ser pessimistes, mesquins i no estar disposats a experimentar.

 

AQUARI 21 gener-18 febrer

Símbol: l’aiguador

Dominant: Urà

Element: aire

Trets Positius: esperits independents als que no els hi agraden els convencionalismes. Són idealistes i humanitaris i volen millorar el món.

Trets Negatius: poden refusar un bon consell per ser convencional.

 

PISCIS 19 febrer-20 març

Símbol: Peixos

Dominant: Neptú

Element: aigua

Trets Positius: amables, carinyosos i comprensius. Són somiadors, romàntics, intuïtius i espirituals.

Trets Negatius: poden ser poc definits, passius, sentimentals i deixar-se portar amb facilitat per el que els hi convé.

Aplicacions de l’Astrologia

S’han desenvolupat una sèrie de formes especials d’astrologia occidental per a fins concrets:

L’astrologia mundanal, que es refereix a les influences globals, per exemple les que poden afectar a la política o a les catàstrofes naturals.

L’astrologia horària, que estableix una taula per el moment precís d’un succés concret. Per exemple,  es pot usar per triar el moment propici per començar un negoci o per casar-se.

L’astrologia financera, es centra en l’economia i el diner i es fa servir en els centres financers mundials.

L’astrologia psicològica i d’assessorament, s’ocupa de la persona interior, senyalant les influences que podran estar relacionades amb malalties, problemes, crisis o punts de inflexió emotius.

L’astrologia mèdica, es basa en la antiga creença de que els 12 signes del zodíac influeixen sobre diferents parts del cos. Segons el que digui la taula de naixement de l’individu, aquesta influença pot ser reforçadora o debilitant. A l’Edat Mitjana, l’astrologia mèdica es feia servir per el diagnòstic de malalties; malgrat tot, actualment es va servir com a mitjà per examinar i contemplar la part física de la persona.

L’astrologia alquimista, segueix la creença de que els cossos celestials regeixen el creixement de tot a la Terra, inclosos els metalls. Com que l’objectiu principal dels alquimistes és fabricar or, aquesta relació és fonamental per la busqueda de la pedra filosofa. Els alquimistes del New Age fan servir el llenguatge i les teories dels astròlegs antics com un trempolí per analitzar els dominis de la psicologia i la filosofia.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s